Antik bútor

Hirdetések

figyelem, visszaélés
3530, Miskolc, Vörösmarty 87.

Antik bútor Borsod-Abaúj-Zemplén megye, antik szekrény BAZ megye Borsod-Abaúj-Zemplén megyei antik bútorral kereskedő üzletünk, gazdag választékban kínál antik bútorokat, szekrényeket. Kezdve a Stíl bútoroktól, az angol, barokk, rokokó ülőgarnitúrákon át, íróasztalok, lámpák szélesítik a kínálatot. Antik szekrényeink k ...

Telefon06-70/413-1383
Térkép
4200, Hajdúszoboszló, Olajmalom u. 21/a.

Cégünk antik bútorok restaurálásával illetve antik bútor készítéssel foglakozik, több éves tapasztalattal. Amennyiben még nincs elképzelése milyen stílusú antik bútort szeretne, akár választhat katalógusból is, ahol kb. 150 féle bútorkínálatot találnak vá ...

Telefon06-30/232-9849
E-mail
Térkép

Antikvitás!Korrekt házaspár készpénzért vásárol:-képeslapot, órát-régi érméket-antik csellókat és régi hangszereket-könyveket, festményt-varrógépet, kardokat-antik bútorokatTovábbá szőnyeget, ezüst, bronz, porcelán, körpecsétes Zsolnai tárgyakat!Antik biz ...

Reneszánszát éli az antik bútor, mivel ahogy telik az idő, egyre jobban a régiség szellemiségét képes közvetíteni. A 18.- 19. századi bútorok különleges hangulatot árasztanak és a figyelmet is megragadják. Nem csoda, mivel ezek még nem egyenbútornak számító darabok voltak, hanem díszes, megmunkált bútorok, amin látszott, hogy sokat dolgoztak vele, mire kifaragták a széleit vagy épp a mintát a szekrények ajtóin. Ha antik bútort szeretnénk vásárolni, akkor a lakás méretbeli adottságai és az elképzeléseink szerint is több variációból válogathatunk. Itt vannak például az antik asztalok, melyek közül találhatunk régi míves íróasztalt, dohányzóasztalt, társalgáshoz használható pohártartó asztalt. Vagy vannak az antik szekrények, amik többnyire akasztós kivitelben készültek. A komódok a díszített fiókokkal, vagy a lócák a kerti teraszra. Ha nincs nagy hely a lakásban, de szeretnénk egy kis régies hangulatot becsempészni, jó ötlet lehet a láda, amik a látszat ellenére rengeteg pakolási hellyel kecsegtetnek. A könyves szekrények között is találhatunk kevésbé díszes de elegáns szecessziós darabokat vagy ónémet bútorokat is.
De egy képkeret vagy tükör is tökéletesen ki tudja egészíteni, fel tudja dobni akár a modern bútorok közegét is, ha szerencsésen és körültekintően választunk. S hogy a felsorolás nagyjából teljes legyen, meg kell említeni a gyönyörű antik konyhaszekrényeket és tálalókat is, amik rengeteg, a tálaláshoz szükséges tányért és edényt el tudnak rejteni, ugyanakkor üveges rekeszei meg is mutatják a díszesebb poharakat, tálakat.
Az antik bútorok többféle stílusban elérhetőek, többféle korból. Az alábbiakban bemutatunk ezek közül néhányat:

  • Art déco: az 1920-as, 1930-as évek irányzata. Eredete a szecesszióhoz köthető, de magába olvasztott avantgárd irányzatokat is. Stílusát az egyenes vonalak és a geometriai tervezés uralja.
  • Barokk: az 1600-as évektől 1750-ig tartott. Bonyolult mintázat, gazdag díszítés és a pompa jellemzi ezen bútorokat.
  • Biedermeier: ez egy átmeneti stílus az 1815-ös és 1848-as évek között. A stílusra a béke, nyugalom és a kispolgári miliő sugallása jellemző. A bútorok hajlított formáikkal hódítottak, és új szekrénytípusként itt jelent meg a vitrines szekrény.
  • Chippendale: a 18. századra jellemző stílus, ami leginkább mahagóniból dolgozott és faragott díszeket alkalmazott ez az angol bútorstílus.
  • Copf: szintén a 18. századra tehető stílus, letisztult formákat és vonalakat követett.


Ezenkívül megkülönböztetjük még az eklektikus, klasszicista bútorokat. A 19. század neostílusú bútorait, az 1800-as évek ónémet bútorait, a franciaországi provance stílust, a rokokó és reneszánsz bútorait.
Butorinfo oldalunk Antik kategóriájába viszont nem csak azon Borsod-Abaúj-Zemplén vagy Hajdú-Bihar megyei cégek kerültek, melyek foglalkoznak az antik bútorok kereskedelmével, hanem azok is, ahol kárpitos szakember vállalja a családi örökségből megmaradt antik székek, ágyak, heverők, fotelek felújítását, javítását, hogy azok ismét teljes funkcióval pompázhassanak. Ez nem átalakítás, hanem a régi leporolása, újra csinosítása azzal, hogy ismét kap egy szép huzatot, persze az antik vonásokat megtartva. Az antik bútor szerelmesei mazsolázhatnak a hirdetőink szolgáltatásai közt, szerte az országban.

Legfrissebb